KKTC'de Bahçeli'ye tepki

KKTC'de Bahçeli'ye tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli''nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik sözlerine KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu'dan yanıt geldi.

KKTC'de Bahçeli'ye tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı Kıbrıs Türkü’ne ihanet etmekle suçladı. Bahçeli, açıklamasında "Çirkef ve çirkin mesajlarıyla Kıbrıs Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı’nı aynı kefeye koyarak oturduğu koltuğa, dökülen şehit kanlarına, Kıbrıs Türklüğüne ihanet ettiğini kanıtlamıştır. Nitekim uyuyan komünist uyanmış, zalimlerle birlikte eş zamanlı olarak devreye girmiştir." ifadelerine yer verdi.

Bahçeli'nin bu açıklamasına KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu'dan yanıt geldi. Akıncı'nın Devlet Bahçeli’nin iddia ettiği gibi Kıbrıs Türklüğüne ihanet eden bir lider olmadığını belirten Burcu, "Tam tersine Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkan, halkımızın meşru hak ve çıkarları ile onurunu her şeyin üstünde tutan ve çağdaş Kıbrıs Türk halkını en iyi şekilde temsil eden bir liderdir." ifadesini kullandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün uzun yazılı bir açıklama yapmış, bu açıklamasında neredeyse saldırmadığı ülke ve kişi kalmamış ve bir bölümünde de çok çirkin bir şekilde Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’yı da faşizan bir dil ve üslupla hedef almıştır.

Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı, Devlet Bahçeli’nin iddia ettiği gibi Kıbrıs Türklüğüne ihanet eden bir lider değil, tam tersine Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkan, halkımızın meşru hak ve çıkarları ile onurunu her şeyin üstünde tutan ve çağdaş Kıbrıs Türk halkını en iyi şekilde temsil eden bir liderdir.

Kendi faşizan emelleri ve bu açıklamasında da açıkça ifade ettiği Turancı ülküsüne, baskıcı yöntemlerine biat etmeyen herkesi bin bir iftirayla yok etmeye çalışan Atatürk ilkelerine aykırı çağ dışı bu zihniyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. Kuruluş yıldönümünde gerçekten vahim ve düşündürücü bir durumdur.

Kıbrıs Türk halkı, uzun yıllardan beridir Atatürk ilkelerini gönülden içselleştirmiş bir halktır. Atatürk Türkiye’sinin bütün bu çağ dışı anlayışları aşacağına ve büyük önderin işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına olan inancımızla, birkaç gün sonra kuruluş yıldönümü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 96 yılını da bu vesileyle kutlarız.
 

DİĞER HABERLER

PARİS
PARİS'TE PATLAMA !
17 Eylül 2024 Salı
5 İlin Valisi değişti!
5 İlin Valisi değişti!
10 Temmuz 2024 Çarşamba
Ankara
Ankara'da Neler oluyor?
14 Mayıs 2024 Salı
HAMAS Ateşkes
HAMAS Ateşkes'i kabul etti!
6 Mayıs 2024 Pazartesi