Terörle mücadelede lider konsepti

Terörle mücadelede lider konsepti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında terörle mücadele konusunda verdiği mesajları yorumlayan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Belli ki PKK ile mücadelede “lider konseptine” geçilmiş durumda." dedi. 

Terörle mücadelede lider konsepti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda verdiği mesajlar dikkat çekti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı ülkeler, milli güvenliklerine tehdit olarak gördükleri teröristleri her nerede olursa olsun bulup ortadan kaldırıyorlar. Öyleyse, Türkiye’nin de aynı hakka sahip olduğunu kabul ediyorlar demektir” dedi.  Bu sözlerle Mazlum Kobani'nin iadesini mi kast ettiği sorulan Erdoğan, “Niye acele ediyorsun? Bu işlerin haberi verilir mi, Amerika haber vere vere mi geldi?” cevabını verdi. 

Erdoğan'ın bu açıklamaları ardından Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, terör örgütü PKK ile mücadelede lider konseptine geçildiğini yazdı. Selvi, "Bu işler davul zurna çalarak olmaz. Ama belli ki PKK ile mücadelede “lider konseptine” geçilmiş durumda. ABD’nin Bağdadi operasyonu ise Türkiye’ye gerekçe olmuş. ABD, Usame bin Ladin’i de ortadan kaldırdı. Ama bize Öcalan’ı “asılmamak” şartıyla vermişti. O artık eski Türkiye’ydi. Şimdi yeni bir irade var. ABD’ye hak olan Türkiye’ye niye olmasın? Bir bakmışsınız ki Erdoğan kameraların karşısına geçmiş; Mazlum Kobani, Cemil Bayık ya da Murat Karayılan’ın etkisiz hale getirildiği haberini veriyor." ifadesini kullandı.

OrtaTV
 

DİĞER HABERLER

FUTBOL ARTIK ZENGİN SPORU MU?
FUTBOL ARTIK ZENGİN SPORU MU?
14 Ekim 2026 Çarşamba
PENÇE KİLİT
PENÇE KİLİT'TEN ŞEHİT HABERİ
14 Ekim 2026 Çarşamba
BEŞİKTAŞ-KOCAELİSPOR:2-1
BEŞİKTAŞ-KOCAELİSPOR:2-1
12 Ekim 2026 Pazartesi
İZMİR AK PARTİ
İZMİR AK PARTİ'YE KATILDI
8 Ekim 2026 Perşembe