Öztürk'ün Almanya'ya gidişine sevinelim mi?
Öztürk'ün Almanya'ya gidişine sevinelim mi?
Prof. Dr. Mustafa Öztürk, geçen yılın sonunda yaptığı bir konuşma ile abartılı eleştiler alınca önce Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden istifa ederek emekliye ayrılmıştı.
Almanya'daki Münster Wilhelm Üniversitesi'nin İslam Teolojisi bölümünden davet alan Prof. Dr. Öztürk, akademik çalışmalarına devam etmek için bu sabah Almanya'ya gitti. Öztürk uçağa binerken, Instagram hesabından şu paylaşımı yaptı: "Artık gidelim… Yerli ve milli tımarhanede herkese ruh sağlığı dilerim.''
Prof. Dr. Öztürk, paylaşımına şu notu da ekledi: "Doktora tez danışmanlıklarımı Cübbeli ile Sakarya'daki tacizci Nurullah'a devrettim. İlahiyat işleri artık onlara teslim."
Ortatv Yorum:
Mustafa Öztürk gibi aklın ülkeyi terketmesi asla sevinilecek bir hadise değildir. Bu ülke farklı düşünce ve fikirleri de bağrında barındıracak kadar geniştir. Bu toprakların çocuğu olan öztürk'ün terki diyar etmesi elbette kendi bileceği iştir ama, fikir erbabı kolay terkederse onun için artık kaçmak süreklilik arz edebilir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.