Metro seyahatin son yıllarda özensiz taşımacılığı bir çok alanda ortaya çıkıyor. Özellikle yolculuk saatlerine riayeti konusunda şikayetçisi artan firma, namaz hassasiyeti bakımından da büyük eleştiri alıyor. Yolcunun lavabo ihtiyacı için dahi zaman zaman gerilimlerin yaşandığı firma'da en son namaz vakti tartışması yaşandı. Müşteri, olayı sosyal medya'ya taşıyarak, "namaz hassasiyeti olmayan Metro Turizmi" ifşa etti. Namaz hassasiyetine saygı duymayan firmadan aldığı bileti yakan yolcu, namazını kılıp başka firmadan yeni bilet alarak yolculuğuna devam ettiğini yazdı.
Müşterinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında olay şöyle anlatıldı; "Dün gece (02.02.2025) Adana'dan Bolu Gerede'ye hareket saati 23.00 olan
firmasında bu sabah bir namaz rezaleti yaşadım. Araç Ankara aştı otogarına 5:40' ta vardı. 6 ya kadar Ankara'da bekleyip öyle hareket edeceğini söyledi. Ben de abdest alacağımı ama vaktin girmediğini ve yolda bir benzinlikte 5 dk durabilmelerini rica ettim. Şoför böyle bir şey yapamayacağını söyledi. Israrla abdestli olacağımı sadece namazımı kılmam için durması gerektiğini söyledim ama sesini yükseltip, agresif bir şekilde Karabük'e kadar durmayacağını söyledi. Öyle olursa onlarla devam etmeyeceğimi söyledim. Birinin acil lavabo ihtiyacı için durduğunuz gibi namaz için de durmanız gerekiyor dedim. İmkansız olduğunu durma söz konusu olmayacağını söyledi. Vaktinde Gerede'ye varmış olursa namazımı kılabileceğimi söyledim. Fakat kıl payı yetişeceği için geç kalırsa kaçırmış olacağımı söyledim. Bağırarak belki 9 da varabileceğini söyledi. Şikayet edeceğimi söyledim. Yüksek sesle metro turizm bilet satışına bakan kişilerle alakalı olduğunu söyledi. Gidip onlarla konuştum, şoförün inisiyatifine kaldığını söylediler. Müşteri hizmetlerini aradım. Hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Anlıyorum ama yapabileceğimiz bir şey yok maalesef diyorlar. Belki vaktinde varır namazınızı kılarsanız diyor. Varış saati 07:45, güneş saati 07:52 varmama ihtimali çok yüksek. Savaşta fetvası olmayan namazı ihtimale bırakmayacağımı söyledim. Parasını ödediğim bileti yakmak zorunda kalıp onlarla yola devam etmedim. Namaz garantisi verip bekleyeceğini söyleyen @mersinnurturizm den bilet alıp namazımı kılıp yola devam ettim." dedi.
Artık kurumsal bir yönetim aklının kalmadığı görülen Metro Turizm'in bu konuda nasıl bir açıklama yapacağını bizde merak ediyoruz. Açıklaması gelirse yayınlamayı kamuoyu adına "saygı" duyarak yayınlayacağımızı da ifade ediyoruz. Toplumunun büyük bölümünün müslüman olduğu bir ülkede sadece metro seyahat'in değil, tüm otobüs firmalarının kalkış, mola ve seyahat planlarında namaz vaktini dikkate alması inanç özgürlüğünün teminatıdır.
Etiketler:
metro turizm, namaz