Milli Eğitim Bakanı'ndan Doğa Koleji açıklaması

Milli Eğitim Bakanı'ndan Doğa Koleji açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji'nde yaşanan ekonomik sıkıntıyla ilgili kamu kaynaklarının kullanılmayacağını belirtti.


Milli Eğitim Bakanı'ndan Doğa Koleji açıklaması

Türkiye'nin en büyük özel eğitim kurumu olan Doğa Koleji'nde ekonomik krizle başlayan süreç devam ediyor.

Bu sürede kurumda çalışan bazı öğretmenler işi bıraktı. Veliler ve öğrencilerle birlikte eylemlere katıldı.

"KAMU KAYNAKLARI KULLANILMAYACAK"
Doğa Koleji, süreçle ilgili sessizliğini korurken bugün de İTÜ Vakfı'nın Doğa Koleji'ni satın aldığı iddiaları basında yer aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gazetecilerin bu sorularını yanıtsız bıraktı ve "Bu bilgiyi nereden aldıysanız oradan teyit edin." dedi.

Bakan Selçuk sürecin uzamasıyla ilgili; "Öğrencileri resmi okullara yerleştirme planımız hazır. Ekonomik büyüklük satış ve devir sürecini uzatıyor." diye konuştu.

Devletin Doğa Koleji'nin ekonomik sıkıntılarını üstlenmesi iddialarıyla da ilgili; "Kamu kaynaklarıyla özel kurum kurtarma planımız yok." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eylemler ve satış süreci hakkında; "Çocukların eyleme dahil edilmesi yanlış. Satışla ilgili kısa sürede olumlu sonuç bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTTEN ÖZEL OKULCU
Öte yandan Doğa Koleji'nin önünde eylem yapan veliler de Doğa Koleji'nin sahibinin müteahhit olmasına tepki gösteren pankartlar taşıdı. Veliler "İnşaatçıdan eğitim olmaz." dediler.

 

Etiketler:
doğa kolejiziya selçukmilli eğitim bakanlığı

DİĞER HABERLER

MÜMDER STARTI ANKARA
MÜMDER STARTI ANKARA'DAN VERDİ!
17 Nisan 2025 Perşembe
BAHÇELİ MESAİYE BAŞLAYACAK
BAHÇELİ MESAİYE BAŞLAYACAK
27 Mart 2025 Perşembe
İSRAİL
İSRAİL'İN TÜRKİYE KORKUSU!
6 Mart 2025 Perşembe