ANA SAYFA
YAZARLARIMIZ
NAMAZ VAKİTLERİ
USD
36.535
GBP
47.1761
EUR
39.6843
17 Mart 2025 Pazartesi
Toggle navigation
DÜNYA
EKONOMİ
HABER
MAGAZİN
MEDYA
METEOROLOJİ
ÖZEL HABER
SON DAKİKA
SÖYLEŞİ
TEKNOLOJİ
Haberler
HABER
Komşuyla dahi bayramlaşmayın
Komşuyla dahi bayramlaşmayın
Bilim Kurulu Üyeleri, koronavirüs salgınından kurtulmak isteyenlere hayat kurtaran tavsiyelerde bulundu. Prof Dr. Yusuf Eyüpoğlu, "Sokağa çıkma yasağı herkes için zor ancak bu kadar emek boşa gitmesin. Komşunuzla dahi bayramlaşmayın" derken Prof. Dr. Levent Yamanel ise virüsten kurtulmak istiyorsak "Virüse karşı dijital bayram geçireceğiz" dedi.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, kültürümüzde çok önemli bir yer tutan bayram ziyaretleriyle ilgili hayati tavsiyelerde bulundu. Bu durumun herkes için çok zor olduğunu belirten uzman isimler, salgından kurtulmak istiyorsak bu bayramda komşularımızla dahi bayramlaşmamamız gerektiğini vurguladı.
"KOMŞU ZİYARETİ BİLE UYGUN DEĞİL"
Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, "Vatandaşlarımız sosyal mesafeye dikkat etsin, apartman içi ziyaret yapmasın. Birbirlerini görüntülü arasınlar. Hiçbir şekilde ev ziyareti, ev oturmalarını önermiyoruz. Salgına karşı bugüne kadar aldığımız önlemler artık sonuç vermeye başladı. Bu 4 gün çok belirleyici olacak. Sokağa çıkma yasağı herkes için bağlayıcı bir durum, zor da bir durum. Bütün vatandaşlarımızın da emeği var. Komşu ziyareti bile bu bayramda hiç uygun değil, kesinlikle olmamalı. Bu kadar emek boşa gitmesin" şeklinde konuştu.
"GELENEKSEL KUTLAMAMIZI ERTELEYECEĞİZ"
Prof. Dr. Levent Yamanel ise "Bayramda 4 gün sokağa çıkma yasağı var. Bu kısıtlamanın sebeplerinden biri de insanların bayramı fırsat bilerek sosyal mesafe kuralını ihlal etmelerinin önüne geçmek. Bu bayramda kimseyi ziyaret etmiyoruz. Üst komşuyu bile. Ziyaretçi de kabul etmiyoruz. Yan komşumuzu bile. Bayram tebriklerini bu kez dijital ortamlardan yapacağız. Virüse karşı dijital bir bayram geçireceğiz. Geleneksel kutlamamızı erteleyeceğiz" dedi.
22.5.2020 08:30 | Güncelleme Tarihi: 22.5.2020 08:30
-
+
Görüşlerinizi Bildirin
UYARI:
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum Yap
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
BAHÇELİ ÖCALAN'IN ATEŞKES ÇAĞRISINA İTİRAZ ETTİ
9 Mart 2025 Pazar
BAYRAKTAR KIZILELMA BİR UÇUŞ TESTİNİ DAHA BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ
7 Mart 2025 Cuma
40 YILLIK BELADAN KURTULUYORUZ
7 Mart 2025 Cuma
İSRAİL'İN TÜRKİYE KORKUSU!
6 Mart 2025 Perşembe
YRP'DEN TÜRKİYE-İRAN GERİLİMİ İÇİN UYARILAR
6 Mart 2025 Perşembe
BAŞKENT'TE ADANALILAR İFTARI TARİHİ NETLEŞTİ
5 Mart 2025 Çarşamba
TÜRKİYE’NİN “GÖZDE”Sİ HEDEFİ TAM İSABETLE VURDU!
5 Mart 2025 Çarşamba
ZORLU'DA İSTİFA GETİREN SÜREÇ GÖZALTIYLA SONUÇLANDI
2 Mart 2025 Pazar
MOTORİNDE İNDİRİMİN DE HABERİNİ YAPTIK
1 Mart 2025 Cumartesi
ADANALI BİLİM ADAMINA ÖNEMLİ BİLİM ÖDÜLÜ
26 Şubat 2025 Çarşamba
MİT'TEN KRİTİK OPERASYON
26 Şubat 2025 Çarşamba
AK PARTİ'DE DEĞİŞİM VE KATILIMLARLA GÜÇLÜ MESAJ
24 Şubat 2025 Pazartesi
İŞTE ERDOĞAN'IN MKYK LİSTESİ
23 Şubat 2025 Pazar
SEBİLÜRREŞAD SALONU YETİM ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK
22 Şubat 2025 Cumartesi
BAŞKENT'TE ADANALILAR TBMM'DE RÜZGAR ESTİRDİ
20 Şubat 2025 Perşembe
ERDOĞAN'IN ŞEMSİYESİ SOSYAL MEDYA'DA GÜNDEM OLDU
20 Şubat 2025 Perşembe
ENERJİ BAKANI AÇIKLADI; YÜZDE 85'DEYİZ
20 Şubat 2025 Perşembe
TUFAN GÜNDÜZ'DEN TARİHİN EDEBİYATI KONFERANSI
20 Şubat 2025 Perşembe
BAYHAN'DAN TÜRKİYE KÜLTÜR ENVANTERİ RAPORU
17 Şubat 2025 Pazartesi
İÇİNDE GAZZE OLAN BERAAT KUTLAMASI YAYINLADI
14 Şubat 2025 Cuma
DEPREM YARDIMLARI BELEDİYE'NİN DEPOSUNDA SAKLANMIŞ
14 Şubat 2025 Cuma
EMEKLİ MAAŞ FARKI HESAPLARA YATIYOR
14 Şubat 2025 Cuma
TBMM KARARLARI RESMİ GAZETE'DE
14 Şubat 2025 Cuma
ERDOĞAN GAZZE KONUSUNDA SON NOKTAYI KOYDU
10 Şubat 2025 Pazartesi