KİLİS'TE 1.920 KONUT TESLİM EDİLDİ

KİLİS'TE 1.920 KONUT TESLİM EDİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kilis'te 1920 konut hak sahiplerine teslim edildi.

KİLİS'TE 1.920 KONUT TESLİM EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kilis'te, deprem konutlarının inşasının ve tamamlanan konutların tesliminin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, 1920 konutun hak sahiplerine teslim edildiği ve 2 bin 686 konutun inşasının sürdüğü bilgisi verildi.

Kilis'te bin 920 konut depremzedelere teslim edildi

Öte yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kilis'te inşası tamamlanan konutların görüntüleri ve hak sahiplerinin görüşlerini içeren bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Kurum, hak sahiplerinden Hüsne Beşenk'in "Evladımız bıraksa Cumhurbaşkanı bizi bırakmıyor." sözlerine dikkati çekerek, "Hüsne teyzemiz gibi her bir annemiz bize Cumhurbaşkanı'mızın emaneti. Onun verdiği sözü yere düşürmeyeceğiz. En son anahtar teslim edilinceye kadar hiçbir depremzede kardeşimizin elini bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

TRT

 

Etiketler:
Asrın FelaketiÇevre Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanlığıDepremKilisKonut

DİĞER HABERLER

YENİ ATAMALAR RESMİ GAZETE
YENİ ATAMALAR RESMİ GAZETE'DE
1 Şubat 2025 Cumartesi