ANA SAYFA
YAZARLARIMIZ
NAMAZ VAKİTLERİ
USD
42.1124
GBP
55.3418
EUR
48.7023
10 Kasım 2025 Pazartesi
Toggle navigation
DÜNYA
EKONOMİ
HABER
MAGAZİN
MEDYA
METEOROLOJİ
ÖZEL HABER
SON DAKİKA
SÖYLEŞİ
TEKNOLOJİ
Haberler
HABER
Erdoğan camilere yapılan saygısızlığa çok sert tepki gösterdi
Erdoğan camilere yapılan saygısızlığa çok sert tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de camilerden müzik yayını yapılmasına sert tepki göstererek, "İzmir’de camilerin hoparlörlerine sızan alçaklar saygısızca yayınlar yaparken, o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe sosyal medyada bu rezilliği aktarıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na video konferans ile katıldı.
Toplantıda AK Parti İl Başkanları'na hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs salgınına değinerek, “Ülkemizi de etkileyen korona virüs salgının hamdolsun büyük ölçüde kontrol altına aldık. Salgının gerilemesiyle normalleşme takvimimiz de işlemeye başladı. Veriler olumlu yönde seyrettikçe bu adımlara yenilerin eklemeye devam edeceğiz. Henüz faaliyete geçmemiş iş yerleri ve sosyal alanlarla ilgili kararımızı gelişmelere göre bayram sonrası vereceğiz. Türkiye bu süreçte sağlık konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olarak takdir toplamıştır. Genel Sağlık Sigortasının kapsayıcılığıyla hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Hastanelerimizin, sağlık personelimizin ilaç ve araç gereç ihtiyacımızı yeterliliği ile en küçük bir eksikliğe meydan vermedik. Dünyanı pek çok yerinde yaşanan üzüntü verici görüntüler ülkemizde yaşanmadı. Bakanlıklarımızı ve tüm kurumlarımız salgın sürecinin yönetilmesinde büyük gayret gösterdi, tarihi başarılara imza attı. Ülkemizde ve tüm dünyada alınan tedbirlerin yol açtığı ekonomik, sosyal, insani sıkıntıların giderilmesi konusunda da başarılı bir yönetim gösterdik. Ekonominin çarklarının işlemesini sürdürmek için pek çok destek paketi geliştirdik. Bugün her bakımdan gelişmiş ülkelerin daha ilerisinde bir yerde olduğumuzu görüyorum” diye konuştu.
Türkiye'de ve dünyada günlük hayatın bir süre daha yeni kurallara göre işlemek zorunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Maske kullanımı, fiziki mesafe, temizlik kurallarına riayet diye özetleyebileceğimiz yeni bir düzene geçiyoruz. Türkiye olarak sadece kendi sınırlarımız içinde bu salgını yenmemiz yetmiyor. Yakın çevremiz başta olmak üzere dünyanın tamamında salgın etkisiz hale gelecek ki hep birlikte rahat nefes alalım. O gün gelene kadar teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz. En küçük ihmal salgının yeniden hortlamasına yol açabilir. Böyle bir durumun ne derece ağır ekonomik ve sosyal sonuçlara neden olabileceğini son iki ayda yaşadıklarımız açıkça göstermiştir.
Yaşadığımız her büyük sıkıntı gibi salgın sürecinin de bir imtihan olduğunun bilinciyle çalışıyoruz. Bu imtihandan da yüz akı ile çıkmak için tüm imkanları seferber ediyoruz. Milletimizin her kesimin ihtiyaçlarına yönelik ayrı çözümler üreterek yaşadığımız dönemim menfi etkilerini azaltmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 5.5 milyon dar gelirli vatandaşımıza verdiğimiz biner lira karşılıksız nakit desteği ile insanlara sahipsiz olmadıklarını gösterdik. Sanayicimize, esnafımıza, çiftçimize çalışanlar verdiğimiz desteklere herkesin yıl sonuna kadar önünü görmesini sağladık. Gönül ve kafası kör düşmanlıkla kararmamış olan herkes ne yaptığımızı gayet iyi biliyor, görüyor, takdirini de ifade ediyor. Buna karşılık ülkenin önüne takoz olmayı, milletin tarihine, kültürüne değerlerine husumeti, devleti yıpratmayı temel siyaseti haline getiren CHP bildiğimiz çirkin yüzünü sergilemekte geri durmuyor” şeklinde konuştu.
İzmir'de cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılamasını sert bir dille eleştiren Erdoğan, “İzmir'de camilerin hoparlörlerine sızan alçaklar saygısızca yayınlar yaparken, o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe bu rezilliği sosyal medyadan paylaşıyor. 15 Temmuz'da Sela okunan camilere saldırıp imamları darp eden. ezan bayrak ve vatan düşmanı müstevli zihniyet aklınca rövanş alıyor. Bunların hayallerinde cami minarelerinden ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardı bunu biliyoruz. Bu milletin son ferdinin son damla kanı da toprağı ıslatmadan o hayallerine kavuşamayacaklar. ‘Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli, değmesin mabedinim göğsüne namahrem eli . Bu ezan ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Bu böyle devam edecek. Yıllardır ağızlarından köpükler saçarak, kalemlerinden kan damlatarak bize saldıranların hepsinin foyaları ortaya dökülüyor. Meğer bunların hepsi de bize yönelttikleri ithamları çok daha beterine kendileri bilfiil istiyorlarmış. Bu halkın ortak değerlerini yaptıklarını hırsızlıkları örtmek içi bir kalkan gibi kullanarak istismar ettiklerini herkes görüyor. Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor. Hukukun konusun olan işleri yargı, idare konusu olan işleri ilgili kurumlar takip edecek. Hükumet olarak biz planlarımızı hayata geçirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
22.5.2020 22:12 | Güncelleme Tarihi: 22.5.2020 22:12
-
+
Görüşlerinizi Bildirin
UYARI:
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum Yap
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
BAŞKENT'TE NİĞDE-ADANA İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ
5 Kasım 2025 Çarşamba
YENİ BÜYÜKELÇİLERE GÖREVLERİ TEBLİĞ EDİLDİ
26 Nisan 2025 Cumartesi
BAKAN KURUM İSTANBUL DEPREMİN'İN HASAR RAPORUNU AÇIKLADI
26 Nisan 2025 Cumartesi
VAN'DAN DEPREM HABERİ KORKUTTU
22 Nisan 2025 Salı
MÜMDER STARTI ANKARA'DAN VERDİ!
17 Nisan 2025 Perşembe
ENDONAZYA CUMHURBAŞKANINA NEZAKET MUKABELESİ
10 Nisan 2025 Perşembe
BENZİN'DE BU SEFER BÜYÜK İNDİRİM HABERİ
10 Nisan 2025 Perşembe
ERDOĞAN'A MENDERES'iN İDAMINI HATIRLATAN EYLEMCİYE TEPKİ GELDİ
10 Nisan 2025 Perşembe
BAHÇELİ MESAİYE BAŞLAYACAK
27 Mart 2025 Perşembe
BAYRAM NAMAZI SAATLERİ BELLİ OLDU
27 Mart 2025 Perşembe
MEYDANDA DEĞİL CAMİDEKİ GENÇLİĞE DİKKAT KESİLMELİ
26 Mart 2025 Çarşamba
MANSUR YAVAŞ'IN SON DÖNEMİM MESAJI
26 Mart 2025 Çarşamba
CUMHURBAŞKANI'NIN ANNESİNİ SARAÇHANE'DE KONU ETME AYIBI
26 Mart 2025 Çarşamba
RTÜK'TEN ÖZGÜR ÖZEL'İN TEHDİDİNE SERT CEVAP
26 Mart 2025 Çarşamba
BAŞKENT'TE ADANALILAR GELENEKSEL İFTAR PROGRAMNDA BULUŞTULAR
21 Mart 2025 Cuma
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY SEBİLÜRREŞAD'DA
12 Mart 2025 Çarşamba
BAHÇELİ ÖCALAN'IN ATEŞKES ÇAĞRISINA İTİRAZ ETTİ
9 Mart 2025 Pazar
BAYRAKTAR KIZILELMA BİR UÇUŞ TESTİNİ DAHA BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ
7 Mart 2025 Cuma
40 YILLIK BELADAN KURTULUYORUZ
7 Mart 2025 Cuma
İSRAİL'İN TÜRKİYE KORKUSU!
6 Mart 2025 Perşembe
YRP'DEN TÜRKİYE-İRAN GERİLİMİ İÇİN UYARILAR
6 Mart 2025 Perşembe
BAŞKENT'TE ADANALILAR İFTARI TARİHİ NETLEŞTİ
5 Mart 2025 Çarşamba
TÜRKİYE’NİN “GÖZDE”Sİ HEDEFİ TAM İSABETLE VURDU!
5 Mart 2025 Çarşamba
ZORLU'DA İSTİFA GETİREN SÜREÇ GÖZALTIYLA SONUÇLANDI
2 Mart 2025 Pazar