Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlıkta öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamaları ışığında Hazine ve Maliye Bakanı ve ilgili ekonomi kurmaylarıyla görüşme yaptıklarını söyleyerek, "Ardından da elde edilen rakama göre Personel Genel Müdürlüğümüz branş dağılımları konusunda simülasyonlarını yaptılar. Milli Eğitim Bakanı olarak, genç öğretmen adayı arkadaşlarımızın heyecanını ve bu heyecanı duyan mümkün olan en fazla sayıda arkadaşı aramıza dahil etmek için ciddi çabalar sarf ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatları doğrultusunda çalışmalar yaptık" diye konuştu.
"20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK"
Geride kalan son 4 yılda, hem Türkiye'de hem dünyada ekonomik ve sosyal hayatı altüst eden, arzu edilmeyen gelişmeler yaşandığını belirten Tekin, "Pandemiyle başladığımız süreçte, ekonomi ciddi şekilde zarar gördü. Üstüne 2 tane seçim yaşadık, dolayısıyla içinde bulunduğumuz konjoktürde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bahsettiğimiz parametreler ışığında, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. Öğretmen adayı arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Eğitim camiamıza hayırlı olsun" dedi.
EN ÇOK ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR
Branş paylaşımlarına değinen Bakan Tekin, "Personel Genel Müdürlüğümüz bu rakamlar üzerine, branş dağılımları ile ilgili çalışmalarını yürüttü. Milli Eğitim Bakanı olarak, 'Su branş önemlidir, şu branş önemsizdir' gibi bir bakış açım yok. Atama alanlarına seçilen 130'a yakın branşın tamamı benim için eşit önemdedir. Branş isimlerini kapatarak ihtiyaçlar doğrultusunda alım yapılmasını istedik. En çok alım yapmayı planladığımız 5 alan; sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik 1597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1594, İngilizce 968. Bunlar tamamen; Bakanlığımızın, Personel Genel Müdürlüğü'nün tespit ettiği, ilçe, il ve Türkiye bazlı ihtiyaç oranlarıyla bize tahsis edilen kadronun arasında kurduğumuz bir orantı neticesinde elde ettiğimiz rakam" diye konuştu.
20 MAYIS'TA BAŞVURU TAKVİMİ AÇILACAK
Tekin, öğretmen atamalarında 'deneme' tarzı bir mülakatın gerekli olduğunu dile getirdiğini hatırlatarak, "Süreçle ilgili olarak adalet kaygısı, güven kaygısı güden bütün arkadaşlarımızı, bu konuda aldığımız tedbirleri bir kez okumaya davet ediyorum. Tedbirler çerçevesinde hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreç yürüteceğiz. KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) skorunun yüzde 50'si ve mülakatların yüzde 50'si alınarak hesap edilecek bir atama puanı üzerinden sürecin yürütülmesine ilişkin de yönetmelik değişikliğimizi yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye göndereceğiz. 20 Mayıs günü başvuru takvimi açıldığında, öğretmen adayı arkadaşlarımıza sürecin kalan kısmıyla ilgili olarak da bilgi vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.
MÜFREDAT İÇİN 63 BİN 108 GÖRÜŞ
Milli Eğitim Bakanı Tekin, geçen hafta açıklanan yeni müfredat taslağı ile ilgili, "Yeni programımızı askıya çıkarmıştık, bir haftalık süre vermiştik. Devamında da bu konuda bize katkı, destek, öneri, teklif sunacak arkadaşlara açığız. Süre kısıtını uzatabiliriz. Cuma günü süreç dolmasına rağmen yoğun bir öneri talebi geldiği için uzatmıştık. Bu hafta sonu, cuma günü mesai saati bitimine kadar bu konudaki ekranımızı açık tutacağız. 26 Nisan'dan itibaren programlarımız 1 milyon 542 bin defa indirilmiş. Ayrıca 63 bin 108 görüş bize ulaştırılmış. Çok büyük bir katılımın olduğunu söylemek lazım. Bu vesileyle iyi niyetli bir biçimde görüşlerini, önerilerini, tekliflerini bize ileten gerçek kişilere, tüzel kişilere samimiyetle teşekkür ediyorum" dedi.
Bu vesileyle iyi niyetli bir biçimde tekliflerini ileten kişilere samimiyetle teşekkür ediyorum.
Her bir öneri ilgili genel müdürlüklerde titizlikle değerlendirilecek.
Hürriyet
Etiketler:
MEB, YusufTekin. ÖğretmenAtama