ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU'NDA "DİPLOMASİ" VURGUSU

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU'NDA "DİPLOMASİ" VURGUSU

Diplomasinin nabzı Antalya'da atıyor. Bu yıl "yarını tasarlarken belirsizlikle mücadele etmek" temasıyla düzenlenen 5. Antalya Diplomasi Forumu (ADF 2026) üst düzey ülke temsilcileriyle devam etti. Forumda savaş yerine "diplomasi" vurgusu öne çıktı. 

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU'NDA "DİPLOMASİ" VURGUSU

ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre ve Fuar Merkezi'nde devam eden "Antalya Diplomasi Forumu" kapsamında bu sabah Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Zeljka Cvijanovic, Denis Beirovic ve Zeljko Komsic ile çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu 2026'nın ikinci gününde Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı Azali Assoumani ile görüştü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi.Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran da hazır bulundu.

SURİYE'DEKİ SON DURUM ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan ile Şara arasındaki Antalya Diplomasi Forumu 2026 görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Buna göre iki lider, görüşmede, ikili ilişkileri, Suriye'deki son durumu ve bölgesel konuları ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin birlik ve beraberliğini güçlendirme, yeniden inşa ve kalkınma konularında kararlı adımlar attığını, Türkiye'nin bu süreçte Suriye'nin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Antalya Diplomasi Forumu'nda ülkelerden önemli mesajlar! 'Türkiye'nin yapıcı rolü' vurgusu

Erdoğan, Suriye'nin bölgedeki çatışmaların uzağında kalması gerektiğini, Türkiye ile Suriye arasında savunma, güvenlik, ticaret, enerji ve ulaştırma başta olmak üzere her alanda işbirliğinin artırılmasının, Suriye'nin yeniden ayağa kalkma çalışmaları bakımından önemli olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeydoğusundaki entegrasyon sürecinin kesintiye uğramadan suhuletle neticelenmesinin tüm bölgenin faydasına olacağını da ifade etti.

ERDOĞAN, ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan görüşmeye ilişkin açıklamada, iki liderin Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuları ele aldığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasında ticaret, enerji ve savunma sanayisi alanlarında işbirliğini derinleştirme, ilişkileri daha ileri seviyelere taşıma konusunda kararlı olduklarını, atılacak yeni adımlarla bunu sağlayabileceklerine inandıklarını belirtti.

 

 

Etiketler:
antalya diplomasi forumu, savaş, erdoğan, şara, aliyev

DİĞER HABERLER

MÜMDER STARTI ANKARA
MÜMDER STARTI ANKARA'DAN VERDİ!
17 Nisan 2025 Perşembe
BAHÇELİ MESAİYE BAŞLAYACAK
BAHÇELİ MESAİYE BAŞLAYACAK
27 Mart 2025 Perşembe