Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Rum EOKA mezalimi film değil gerçekti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Rum EOKA mezalimi film değil gerçekti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dijital platformda yayımlanması planlanan Rum yapımı "Famagusta" dizisine tepki göstererek, "Enosis hayalleriyle darbeye kalkışan, Kıbrıs Türkü'nü çocuk, yaşlı ayırmadan katleden Rum EOKA mezalimi film değil gerçekti" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Rum EOKA mezalimi film değil gerçekti

Yılmaz, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Tarihi gerçekler senaryolarla örtülemez. Dijital yayın platformları Rum propagandasına alet olmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Cevdet Yılmaz, şunları kaydetti:

"Enosis hayalleriyle darbeye kalkışan, Kıbrıs Türkü'nü çocuk, yaşlı ayırmadan katleden Rum EOKA mezalimi film değil gerçekti. Bu zalimliğin izleri bugün hala KKTC'de açıkça görülmekte, hala Kıbrıs Türklerine ait toplu mezarlar bulunmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Barış Harekatı ile başlayan ve yarım asra varan huzur ortamını, sahadaki KKTC devleti gerçekliğini değiştiremezler. Barış harekatı olmasa, bugün Gazze'de yaşanan katliamların, fırsatını bulduklarında Kıbrıs Türkü'ne de reva görülmeyeceğini kim garanti edebilir."

Kaynak;AA,TRT HABER
 

Etiketler:
Kıbrıs Barış HarekatıCevdet YılmazGüney Kıbrıs Rum Yönetimi

DİĞER HABERLER

RUM LİDERE CEVABINI TATAR VERDİ
RUM LİDERE CEVABINI TATAR VERDİ
26 Nisan 2025 Cumartesi
KASSAM GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
KASSAM GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
24 Şubat 2025 Pazartesi
KİEV
KİEV'DEN TRUMP'A REST
20 Şubat 2025 Perşembe