AB liderleri, Birliğin yeni yöneticilerini belirledi

AB liderleri, Birliğin yeni yöneticilerini belirledi

Avrupa Birliği (AB) liderleri, AB Konseyi Başkanlığı için eski Portekiz Başbakanı Antonio Costa'yı seçti, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in görevini yeni dönemde de sürdürmesini ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliğine Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın atanmasını önerdi.

AB liderleri, Birliğin yeni yöneticilerini belirledi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Birlik ülkelerinin devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nde, 6-9 Haziran'da yapılan AP seçimlerinin ardından AB'yi gelecek 5 yılda yönetecek isimler belirlendi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AB Komisyonu Başkanlığına 5 yıl daha Ursula von der Leyen'in devam etmesinin önerildiğini duyurdu.

Michel, AB Konseyi Başkanı olarak eski Portekiz Başbakanı Antonio Costa'nın seçildiğini belirterek, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi olarak Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın önerildiğini bildirdi.

Costa hariç diğer isimlerin görevlerini üstlenebilmeleri için 16 Temmuz'da AP Genel Kurulu'ndan güvenoyu almaları gerekecek.
 

Etiketler:
ABCostaAB Konseyi Başkanlığı

DİĞER HABERLER

KASSAM GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
KASSAM GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
24 Şubat 2025 Pazartesi
KİEV
KİEV'DEN TRUMP'A REST
20 Şubat 2025 Perşembe
TRUMP GAZZE
TRUMP GAZZE'DE NE YAPMAK İSTİYOR
6 Şubat 2025 Perşembe